Upravni odbor

tarja krehic

 

TARJA KREHIĆ, predsjednica Udruge

 

Tarja Krehić je odvjetnica i partnerica u Odvjetničkom uredu Krehić, te posjeduje više od 13 godina uspješnog pravnog i odvjetničkog iskustva u pružanju strateških pravnih savjeta domaćim i međunarodnim klijentima. Tarja se primarno bavi statusnim i trgovačkim, bankarskim & financijskim pravom, tržišnim natjecanjem i telekomunikacijama.

Prije osnivanja samostalnog ureda 2010. godine, Tarja je niz godina surađivala sa međunarodnim odvjetničkim uredom Wolf Theiss u Zagrebu, gdje je radila na brojnim multi-jurisdikcijskim projektima te vodila i upravljala regionalnim transakcijama centralne i jugoistočne Europe. Profesionalnu karijeru započela je u Hrvatskom Telekomu, gdje stječe vrijedno iskustvo u području telekomunikacijske regulative.

Magistrirala je korporativno pravo na Sveučilištu Duke, Sjeverna Karolina u SAD-u, kao stipendistica američke Vlade kroz program „Ron Brown Fellowship”. Diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Članica je Hrvatske odvjetničke komore i IBA-e, te autorica stručnih pravnih članaka za vodeće međunarodne poslovne i pravne časopise.

 

 

 


vanja

 VANJA JOKA BRKLJAČIĆ, predsjednica Odbora za legislativu

 

Vanja Joka Brkljačić diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1998. g. radi u odvjetničkom društvu Mikuličić-Lončarić-Bahun-Topić sa sjedištem u Zagrebu.
Pruža pravnu pomoć domaćim i stranim, pravnim i fizičkim osobama, u području građanskog prava, naročito u obveznopravnim, stvarnopravnim, zemljišnoknjižnim i nasljednopravnim pitanjima, kako prije, tako i tijekom vođenja postupaka pred sudom i drugim državnim tijelima.
Bavi se i ovršnim i radnim pravom, te ima znatno iskustvo u zastupanju stranaka u obiteljskim sporovima, osobito bračnim sporovima, te postupcima radi ostvarivanja prava djece. Članica je Hrvatske odvjetničke komore, te jedna od suosnivačica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji.

 

 

 


martina rajic

 

MARTINA RAJIĆ, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju

 

Martina Rajić, magistra prava i stalni sudski tumač za njemački jezik. Martina je rođena u Italiji, majka joj je Talijanka, a otac Hrvat. Od rođenja je živjela u Austriji gdje je i završila pravni fakultet te stekla profesionalno iskustvo. Uz njemački, priča hrvatski, talijanski i engleski. Trenutno završava postdiplomski studij poslovnog upravljanja u Zagrebu. Karijeru je započela radeći kao sudska vježbenica na četiri suda: zemaljskom, radnom, kaznenom i općinskom sudu u Grazu. Nakon toga tri je godine radila kao odvjetnička vježbenica u bečkom uredu odvjetničkog društva Wolf Theiss gdje se pretežno bavila zastupanjem i pravnim savjetovanjem austrijskih i njemačkih poslovnih klijenata. Početkom 2015. godine zajedno s kolegom pravnikom osnovala je vlastito društvo Lingua Legis d.o.o., koje pruža visokokvalitetne usluge sudskih tumača za njemački i engleski jezik koji su specijalizirani za prevođenje pravnih, financijskih i poreznih tekstova.

 

 

 

 

 

 

 


IMG 2924 Tamara edt2 3

 

TAMARA KAJMIĆ KOŠUTIĆ, predsjednica Odbora za humanitarne projekte i PR

 

Tamara Kajmić Košutić 17 godina radi kao korporativna pravnica, tijekom kojih godina se stručno usavršava kroz inozemne edukacije, seminare i workshop-ove, ali ponajviše kroz praksu, u području ugovaranja ugovora o iskorištavanju softvera u IT, ICT i telekom industriji. Tamara je polaznica prve generacije Specijalističkog interdisciplinarnog poslijediplomskog studija Intelektualno pravo vlasništva, Sveučilišta u Zagrebu.